Openingstijden rondom de feestdagen
In verband met de feestdagen is ons kantoor beperkt telefonisch bereikbaar:
Gesloten vrijdag 25 december
Gesloten donderdag 31 december 2020 en vrijdag 1 januari 2021
Wellicht kunt u het antwoord op uw vraag ook vinden op onze website onder ‘Veel gestelde vragen’ of op Mijn Portaal.
Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u een e-mail sturen naar info@producert.nl. Wij zullen onze uiterste best doen om uw vraag z.s.m. te beantwoorden.
Wij wensen u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2021!
I&R registratie varkens
In uw portaal van Producert kunt u voor alle diersoorten I&R uitvoeren. Het gemak hiervan is bij veel varkenshouders bekend. Indien u al een account bij Producert heeft is de module I&R gratis.
De NVWA heeft onlangs meerdere inspecties uitgevoerd bij varkenshouders op de naleving van de registratie in de I&R systemen. De meest voorkomende bevindingen uit hun rapport staan hieronder.
Wat zijn de meest voorkomende afwijkingen aan de wettelijke verplichtingen voor I&R bij varkens:
- De aan- en afvoer is niet tijdig geregistreerd in uw I&R-systeem. U dient binnen 2 dagen de aan- en afvoer te registreren. TIP: wacht niet met invoeren.
- Het kenteken van het transportmiddel is niet of niet correct geregistreerd in uw I&R-systeem. TIP: Vul bij een aan- en afvoer altijd het kenteken van het transportmiddel in, ook al heeft de tegenpartij dit niet gedaan.
Wat zijn de gevolgen van een niet complete registratie:
- Bij een dierziekte uitbraak zijn de dieren niet direct te traceren.
- De NVWA legt vanuit hun controles op I&R boetes op. Het boete bedrag bij een bestuurlijke overtreding is €1.500,-. Bij 3 keer 7 dagen te laat melden legt de NVWA deze boete op en doen ze een her-inspectie op uw kosten.
Gecertificeerde chippers
Heeft u een nest met puppy’s of kittens? Laat het ons weten! Onze gecertificeerde chippers, chippen puppy’s en kittens in heel Nederland en voldoen hiermee aan de geldende regels. U hoeft niet met heel het nestje op pad naar een chipper, wij komen gewoon bij u langs. Stuur ons een mailtje (info@producert.nl) met uw gegevens en wij nemen contact met u op.
Als u de chip van uw dier ook in de databank van IKB Nederland heeft geregistreerd met uw persoonlijke gegevens, dan kan bij verlies van uw dier deze gemakkelijk terug bij de rechtmatige eigenaar worden gebracht.
Aandachtspunten voor de hygiëne sluis of de omkleedruimte
Zowel bij rundvee, varkens en andere diersoorten is hygiëne belangrijk. Zeker in tijden met allerlei besmettelijke dierziektes zoals Afrikaanse Varkenspest of vogelgriep is extra aandacht op insleep van ziektes belangrijk. Op ieder bedrijf is de ruimte voor de bedrijfskleding anders ingevuld. Onze inspecteurs zijn kundig om de eisen in de voorwaarden goed te interpreteren. Een douche is niet op ieder bedrijf noodzakelijk maar voor ieder bedrijf gelden echter wel minimale voorwaarden. Deze zijn ook opgenomen in de IKB Nederland reglementen voor runderen en varkens. Voor uw eigen belang maar ook voor uw collega veehouder is de bedrijfshygiëne belangrijk. U wilt niet verantwoordelijk zijn voor de overdracht naar een andere veehouder. Daarnaast weet iedereen dat wanneer alles schoon en opgeruimd is dat dit voor iedereen prettiger werkt. Zorg daarom altijd voor minimaal:
- Een duidelijke scheiding tussen schoon en vuil gedeelte (een bankje kan in bijna iedere situatie gemaakt worden).
- Warm en koud water om de handen te wassen en schone handdoeken (bij voorkeur wegwerp).
- Schone en gewassen overalls in meerdere maten
- Schone laarzen voor bezoekers in meerdere maten
DEC
2020